Sommeren har kommet for fullt og høysesong for alle fjellgeiter. Jeg har hele livet vært mye på fjellet og lært fra jeg var (litt for) liten at en tur ikke er vellykket før du har vært på toppen. I min familie samler vi på 2000-meters topper. En slik oppvekst kan slå begge veier; enten får du alt som heter fjell, høydemeter og slit langt opp i halsen og benytter livet etter passert myndig alder utelukkende i lavlandet. Eller det skaper en interesse og lidenskap som vil vare livet ut. For min del resulterte det heldigvis i sistnevnte. Mye vil ha mer og derfor har jeg en lang liste over fjell jeg vil bestige og turer jeg har lyst til å gjennomføre. Etter at vi flyttet til Nord-Norge har horisonten, mulighetene og listen naturlig nok blitt enda lenger.

Reka i Vesterålen er et fjell som har stått på listen min lenge, og forrige søndag da finværet i nord endelig kom, dro vi en gjeng på fire stykk for å bestige fjellet. Reka er beskrevet som Vesterålens mest alpine fjell med 3-4 taulengder med klatring for å komme på toppen. Perfekt! Vi startet tidlig om morgenen og var så heldig å være alene på fjellet denne dagen (sett bort fra alle fluene som var over middels interessert i menneskelig kontakt). Og er det noe som er enda bedre enn å bestige et fjell du har siklet på lenge, så er det å ha fjellet helt for seg selv!

Her er en liten film fra turen laget av Daniel Rosland: https://youtu.be/St5YhW9PgNw

God fjellsommer!

– Siri –