Hei, kan Kilkam arrangere barneskirenn på torget den 20 januar? Det var Lars Nyborg, senterleder på Bysenteret som ringte meg. – Ja, det er en kjempe god ide, svarte jeg mens jeg raskt resonerte på hvem jeg måtte ha med på dette. Vi var begge enige om at dette var en strålende ide, og at artig og sunn aktivt i sentrum er topp.

Det var knappe to uker til arrangementet, så det var ingen tid å miste. Rennkomiteen ble umiddelbart etablert med Lars og Henning Eliassen fra Bysenteret samt undertegnede. Jeg ba Lars ordne med tilkjøring av snø. Harstad kommune bekreftet omgående at dem kunne ordne det. Kilkams sponsor på ski, Sparebanken Nord-Norge ble så kontaktet om ideen, og banken responderte umiddelbart positivt. I den forbindelse ble også arrangementet utvidet til å inneholde byttedag (bytte, kjøp og salg av brukt skiutstyr). Ski er jo som kjent mer enn langrennDet var derfor naturlig å kontakte Harstad Alpinklubb og i fellesskap arrangere byttedag inne på Bysenteret.

Kilkams oppgave var å ha ansvar byttedag og den tekniske gjennomføring av selve arrangementet. Da er det selvsagt noen nøkkelfunksjoner som må bekles – og det raskt. Knut Solstad, Kilkams og hele Kilbotens altmuligmann, ble kontaktet. Oppdraget innebar transport av alt materiell, som scooter, sporsetter, «mønepanner» og start/mål-skilt. Knut har både varebil og henger, og når det kommer til praktisk arbeid – ja, han kan alt. I tillegg sier han aldri nei og er i konstant godt humør. Knut takket ja. I tillegg ble tidligere styremedlem for ski og byttedaggeneral ,Geir Johansen, kontaktet. Han tok likegreit hele ansvaret for byttedagen! Fotballgutter fra Kilkams 02, 03 og 04-lag stilte opp som verter på byttedagen. Sjeforganisator og nestleder i Kilkam, Morten Opsahl, ble så kontaktet, da det var en del som fortsatt måtte organiseres. Morten organiserte all dugnaden, og var i tillegg sjef for rigging av arena. Bysenteret ordnet med fantastisk lydanlegg, og Kilkam stilte med sine fantastiske speakere fra våre barneskirenn, Sylvia Johansen og Tone Holte Løvås. Hilde Formo tok ansvar for sekretariatet, herunder påmelding og utlevering av startnummer. Kilkams trofaste frivillige på dugnad, Henriette Lind meldte seg til tjeneste, og vipps – da var hele staben bemannet. Undertegnede var løypesjef, og fikk da muligheten til å sette spor – midt på torget!

Barneskirenn og byttedag midt i sentrum ble en realitet, og det takket være samarbeid med disse aktørene. I tillegg tok Runar Bjørkelund fra Eiendomsmegler1 kontakt, og tilbydde arrangementet en hel sides annonse i Boligavisen. Fantastisk! Flere potensielle sponsorer ble kontaktet for bidrag til Kilkam og arrangementet med annonsering. I tillegg fikk vi AutoNord AS, Trama AS og Zigo AS med på utstilling på «arena» under arrangementet. Skikkelig tøffe utstillinger ble det.

Selv med hard konkurranse fra andre arrangementer og -8 grader den dagen, ble den kompakte løypen og arenaen midt på torget besøkt av 75 ivrige barn. Disse med sine foresatte og familie bidro til et yrende liv i sentrum. Det var hektisk i SNN teltet som tjente som startnummerutlevering og premieutdeling. Dette viser at hvis flere bidrar litt, blir totalsummen så mye større. Så da kunne vi sammen med våre samarbeidspartnere, dagen etter Harstadkonferansen, si oss enige i; Together is magic!

 

Finn Håkon

Leder IF Kilkameratene