For en søring i Harstad, som har tilbragt de siste fem årene i en av Norges største byer som student, er det rart hvor godt vant man blir til tilgjengelighet. Det være seg utesteder, restauranter, kafeer, museum eller teater. Selv om ikke disse tilbudene benyttes daglig, er det noe med å vite at det er der og er tilgjengelig for deg. Derfor har det vært en gledelig overraskelse at Harstad ikke er en by i dvale.

Rett nok kan ikke kulturtilbudet i Harstad sammenlignes med for eksempel Oslo eller Bergen, hvor man uplanlagt kan dumpe inn et tilfeldig sted og bli underholdt. Men tilbudet er der – og det er et godt tilbud!

I Harstad Tidende kunne vi på nyåret lese om en kino i vekst. Faktisk den femte mest økte veksten blant alle kinoer i landet. Og ut fra mitt ikke-faglige ståsted skyldes dette er gjennomarbeidet og godt tilbud. Du kan se alt fra de store norske kommersielle filmene, til smale filmperler og ad hoc-oppsetninger for en begrenset kundegruppe. I tillegg til lokaler som tar deg tilbake til barndommens kinobesøk med foajé og kiosk. Også kulturhuset i Harstad har et program for enhver smak. Det er utsolgte forestillinger med de store, norske artistene og komikerne, til mer interessebaserte forestillinger med et mindre besøkstall, men hvor publikum er både nysgjerrig og åpne. Her må også nevnes kinomatisk, som gir kombinasjonen av god mat, vin og en filmopplevelse man ikke nødvendigvis ville oppsøkt på egenhånd. Det må heller ikke glemmes at Harstad faktisk er lokalisasjonen for opptil flere årlige festivaler. Personlig har jeg samlet kulturpoeng med blant annet samisk konsert, ulike teaterforestillinger og filmklubbmedlem.

Poenget med denne gjennomgangen er å vise at Harstad er et sted med puls, både for den kommersielle og den snobbete publikummer. Og når det i tillegg tilfredsstiller forventningene til en kresen søring, da fortjener det en applaus.

-Siri-