Vi har alle vært i den situasjonen hvor du har gjort ditt, arbeidet er levert og det er opp til en annen person å avgjøre utfallet. Du har en magefølelse, men avgjørelsen ligger utenfor din kontroll. Ventetiden. Spenningen. Kjenne at det betyr mye for deg, og enda mer for andre. Engasjement og spenning.

Så, endelig. Beskjeden tikker inn og det har kommet et nytt dokument i saken. Det må være dommen! Åpne dokumentet, scrolle ned alle sidene til de åtte skumle bokstavene kommer frem; «SLUTNING». En enorm lettelse skylder over deg og det eneste fornuftige å gjøre er å gi deg selv applaus. Deretter den utrolig hyggelige oppgaven å overbringe den gode nyheten til klienten. Gledesrus.

Arbeidet med å forberede og gjennomføre sin første rettssak utløser et hav av følelser. Men først og fremst mestringsfølelse og følelsen av å gjøre et viktig arbeid. Som nyutdannet har du alt å tape på å ikke være godt forberedt. Derfor krever en rettssak utrolig mye, men det er også veldig gøy. Ikke minst å legge frem en sak på en best mulig måte. Finne løsninger og belyse faktum. Så, når dagen endelig er der hvor selve dommen med stor D er klar, er det helt spesielt. Appetitten er vekket – mer av dette takk!

Må passe på skjortekragen til neste gang…