Nå som vi trygt kan se oss tilbake og konstatere at vi har kommet oss igjennom vår første mørketid her i Harstad, er det på sin plass å fortelle om et kortreist eventyr til Toralfsbu.

Toralfsbu er en DNT-hytte mellom Harstad og Kanstadfjorden, ved Kvitelvvatn. Vi valgte å gå ruta fra Kanstadbotn og brukte ca. tre timer inn til hytta. Turen inn var i stor grad preget av høylytt entusiasme over at vi for første gang i 2018 møtte sola. Riktignok stod sola lavt i horisonten og ble borte etter noen timer, men desto vakrere da den først var til stede. Fremme på hytta hadde vi området helt for oss selv, men vi måtte sove i sikringsbua på grunn av hund. Dette skulle vise seg å være en riktig så koselig hytte for tre personer og en hund. Varme i ovnen, øl i glasset og finnebiff på komfyren. Og som om ikke det var nok, fikk vi et fantastisk nordlysshow på tampen av kvelden!

 

 

DNT skal virkelig ha ros for å legge til rette for at også folk med hund kan nyte godt av hyttetilbudet, og da særlig så koselig som sikringsbua på Toralfsbu viste seg å være. I den forbindelse vil jeg gi månedens applaus til DNT som fyller 150 år i år. Foreningen ble stiftet av Thomas Heftyes i 1868. I dag er ca. 300 000 nordmenn så heldige av å være medlem av DNT. Merkede løyper, hyttetilbud, kurs og fellesturer – alt for at vi skal få oppleve den norske naturen på en best og tryggest mulig måte. Utvalget av hytter varierer og ikke alle hytter har den fine standarden som vi møtte på Toralfsbu. I 2013 tilbragte jeg en natt på Skagastølsbu i Jotunheimen. Dette er en nødbu som ligger på Bandet i foten av berømte Store Skagastølstind vest i Jotunheimen. Selv om standarden mildt sagt er enkel, har bua gulv, tak og vegger – noe som var akkurat det vi trengte denne natten.

 

  Med tau som pute…

 Hytta på Bandet

 

Så uansett om det er en ren kosetur med god mat og drikke, eller et nødvendig stopp på veien til et større mål, står DNT sine hytter der tilgjengelig over hele landet. Dette er et tilbud som er intet mindre enn en applaus verdig.

Takk for turen!

Kilde: https://www.dnt.no/jubileum/

For de spesielt interessert kan dere se film av meg og min søsters bestigning av Store Skagastølstind i 2014 her

Og for øvrig lese om turen her