(ADVARSEL: Dersom du ikke liker blide mennesker, sol, uteaktiviteter, fin natur eller generelt positivitet og klisjeer; IKKE LES VIDERE!)

September; den fineste tiden i Nord-Norge! Og forrige helg var intet unntak. Værmeldingen sa sol, sol, sol, og innfridde til gangs!

På fredagen inviterte Yngre advokater, Midt-Hålogaland krets, til kurs i retorikk og kunsten å overbevise, i Svolvær. Hit kom unge advokater og advokatfullmektiger fra regionen, i tillegg til enkelte representanter fra Tromsø og Trondheim. Det var veldig hyggelig å møte kollegaer fra de ulike stedene, og ikke minst med de spektakulære rammene Svolvær kunne by på denne dagen.

Kurset var veldig interessant og alle gikk ut derifra som bedre medmennesker og advokater.

I de to ledige timene mellom kursslutt og festmiddagen på fredag kveld, fikk Mina fra Linnet & Co Advokatfirma i Tromsø og jeg presset inn en løpetur på Kongstind. Hele dagen inne hadde det fantastiske været utenfor fristet og vi utnyttet den ledige tiden til det fulle – i tillegg til at både aperitif og middag smakte så mye bedre etter en herlig løpetur.

På lørdag stod kajakk på programmet. Igjen sol, sol og deilig sol!

 

Etter kajakkturen bød det seg nok en mulighet for Mina og meg til å få en løpetur. Det ble en runde med Tjeldbergtind som hovedmål, og et nødvendig og forfriskende bad på vei tilbake. Det var så vidt vi klarte å beholde den gode stemningen da turen tok noe lenger tid enn beregnet og antall timer siden forrige måltid ble litt lenger enn optimalt.

 

Etter løpeturen og et litta stykke med gulrotkake i magen, ble jeg fraktet videre til Kalle, mellom Kabelvåg og Henningsvær. Der ventet en fin gjeng fra Harstad. Allerede før det ble mørkt begynte nordlyset å danse på himmelen og samtlige søringer var helt i ekstase!

På søndag gikk vi tre taulag innover Djupfjorden for å klatre Bare Blåbær – en av Lofotens (kanskje Norges) fineste klatrerute! Fem taulengder med fast og fint sva, som avsluttes med et langt, vedvarende jammeriss.

 

Tilbake i bilen var helgens aktiviteter overstått og som en god jurist må jeg komme med en konklusjon; drømmehelg i Lofoten!

Bilturen hjem ble også utnyttet på best mulig måte.

– Siri –

P.S Når du leser teksten, husk at den er skrevet av en søring i Nord-Norge og at det gjør noe med deg…